18.4.2023. 12:29
0
Advokat Tomić na suđenju za ubistvo sarajevskih policajaca: Šta je sa tim crnim velikim vozilom Rexton? To su vozila OSA-e
Održano je ročište na suđenju Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine. Danas su svjedočili Muhamed Mujezinović i Nermin Meholjić koji žive na području gdje se ubistvo desilo.

Meholjić je opisovao šta je vidio sa desetog sprata kada je čuo prve pucnje. On tvrdi da je najprije čuo dva pucnja iz pištolja i da je vidio odsjaj iz istih, a nakon toga dva puta rafalnu paljbu. Vidio je kaže lice koje se približavalo tamnom vozilu iz kojeg tvrdi da su upućeni hici iz automatskog oružja, ali nije mogao da vidi i lice onoga koji je pucao, jer su hici išli iz tog tamnog vozila, piše N1.

Odbrana se protivila svjedočenju Mujezinovića jer se radi o osobi koja ima 80 godina i lošeg je vida i sluha. Duško Tomić, advokat Macana zamjerio je tužiteljkama što su predočile dvije izjave svjedoka. Jednu koju je dao nakon ubistva, a drugu prošle godine, a koje su različite.

“Svjesno krijete ovaj iskaz”, rekao je Tomić, dodavši kako tužiteljstvo ide ka tome i da ga skine sa predmeta jer će raskrinkati šta se desilo u vrijeme ubistva.

“Moj klijent ne osporava da je htio da otuđi bijelo vozilo hrvatskih registarskih oznaka i da je sa Marinkovićem i Trfkovićem krenuo u krađu, ali su motivi drugačiji. Mi ćemo doći do istine. Moj klijent želi da dokaže da nije učestvovao u ubistvu policajaca, već je njegov zločin što je krenuo u krađu i što je prikrivao šta se desilo. Zašto niko ne pozove za svjedoka vlasnika bijelog vozila hrvatskih registarskih oznaka? Nekome to nije u interesu. Ovdje su mnogo ozbiljnije stvari u pitanju. Šta je sa tim crnim velikim vozilom Rexton? Znamo ko to vozi, to su vozila OSA-e”, kaže Tomić.

U jednom momentu prvooptuženi Marinković pitao je svjedoka Mujezinovića da li poznaje od prije advokata Tomića, na šta je on rekao da ga poznaje iz rata sa televizije. Tomić kaže da razumije zašto to Marinković pita jer želi da razotkrije šta je bio pravi povod krađe bijelog vozila i šta se u stvari u njemu nalazilo i zbog čega su ubijeni policajci Šehović i Vujinović.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.