20.4.2023. 14:43
5
Kako će Fikret Hodžić vratiti skoro 900.000 KM državi: Blokirani mu računi
Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je prije nekoliko dana novi izvještaj blokiranih računa firmi u BiH.

U izvještaju se navodi da je 55.698 firmi imaju blokiran bar jedan račun, piše Avaz. 

No, kada se pogleda spisak, zanimljivo je da je na spisku blokiranih računa i dalje kompanija "Srebrena malina", koja je u vlasništvu prvostepeno osuđenog Fikreta Hodžića, kojem se zajedno sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i još tri osobe sudilo za uvoz 100 kineskih respiratora u BiH po cijeni od 10,5 miliona KM.




Oni su nedavno, uz Fahrudina Solaka, prvostepenom presudom osuđeni na ukupno 15 godina zatvora, dok je sam Hodžić osuđen na pet godina.

Prema izvještaju Centralne banke, kompaniji "Srebrena malina" blokirano je čak sedam računa u pet banaka.

Ranije je, odlukom Suda BiH također blokiran račun ove fime na kojem su se nalazila preostala sredstva vezana za posao oko uvoza respiratora. U trenutku blokade na računu se nalazilo oko 1,1 milion maraka.

Osim toga, prvostepenom presudom Suda BiH osuđeni Hodžić mora platiti kaznu od 200.000 KM, a njegova firma 690.000 KM, navodi Avaz.



(A.R.)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.