24.4.2023. 14:32
0
Dodik potrošio više od 30 miliona KM na strane lobiste, ove godine planira još 2,2 miliona KM
Bosanskohercegovački entitet Republika Srpska potrošio je u posljednjih 12 godina 35,2 miliona maraka za lobiranje.

Kako piše Capital.ba, predsjednik RS-a Milorad Dodik u ovoj godini za te namjene planira izdvojiti još 2,2 miliona KM. Najveći iznos Vlada RS-a je stranim konsultantskim kućama dala 2011. i 2012. godine i to 4,6 miliona KM i 5,3 miliona KM. U godinama nakon tog taj iznose se kretao od 1,9 do 3,8 miliona KM.

Istovremeno Dodik na unutrašnjem planu čini sve kako bi razbio Bosnu i Hercegovinu i RS pripojio Srbiji, što je ponovio i proteklog vikenda na komemoraciji žrtvama ustaškog zločina u Donjoj Gradini. Sve ovo vrijeme na vlasti u RS-u je koalicija predvođena Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) čiji je predsjednik Dodik.

U Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS-a odbili su otkriti o kojim lobističkim kućama se radi.

U ovom ministarstvu tvrde da RS ne ostvaruje saradnju sa lobističkim kućama u Sjedinjenim Američkim Državama niti bilo gdje u svijetu već da u cilju formiranja pravne, ekonomske i diplomatske strategije sarađuje sa pravnim i ekspertskim timovima međunarodnih konsultantskih kuća.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.