24.4.2023. 16:55
1
Milanović razotkrio Dodika: Pitao sam ga i rekao mi je da mogu doći u Derventu. Budi muško, šta sad hoćeš? Popustio je pod pritiskom
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se danas na jučerašnje izjave predsjednika RS Milorada Dodika u Donjoj Gradini da ne treba više dolaziti na područje RS-a, ako će davati odlikovanja vojnicima HVO-a, kao što je to činio u Derventi, a osvrnuo se i na najave secesije.

Na pitanje trebaju li zabrinuti poruke od Vučića i Dodika, Milanović je odgovorio i potvrdio i odrično.

- Da, jer to nije realno i neće tako biti. Nije odgovorno ljudima stvarati iluziju i podgrijavati želju. BiH je tu i ostat će takva kakva je. Ne zabrinjava jer je to potpuno nerealno. Uz čiju pomoć će se to dogoditi? Rusije? Moj prijateljski savjet braći Srbima, dajte ljudi, dođite sebi – istakao je Milanović.

Dodao je da neće biti pomoći od Rusije, niti je ikad bilo.

- Bugari su imali koristi jer su ih oslobodili od Turaka, vas nisu. Kako mislite sad se otcijepiti iz BiH. Konstantno ide ta prijetnja kad god se Dodiku učini da mu negdje pušta voda - kazao je Milanović.

Nakon toga se osvrnuo na izjave o njegovoj posjeti Derventi.

- Pitao sam Dodika i rekao mi je da mogu doći, da je možda bilo drugačije, ja bih to uradio i uručio odličja u Hrvatskoj. Išao sam tamo na Dodikovu riječ i sad me napada. Budi muško, šta sad hoćeš? Popustio je pod pritiskom - zaključio je Milanović.

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.