25.4.2023. 9:40
0
Kantonalna inspekcija odbila žalbu Sebije Izetbegović
FOTO: Dnevni Avaz
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo odbila je žalbu Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a, na rješenje inspektorata za poništenje doktorata.

Podsjećamo, Senat UNSA-e je na sjednici održanoj 12. aprila raspravljao o ovom rješenju i donio odluku da na osnovu njega Izetbegović poništi zvanje doktora nauka. 

Kako je portal "Avaza" ranije danas objavio, rektor UNSA-e Rifat Škrijelj potpisao je jučer poslijepodne Rješenje o poništenju doktorata Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici KCUS-a. Time je Škrijelj samo ispoštovao zahtjev Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS. 



Podsjećamo, danas u 16 sati zasjeda Upravni odbor KCUS-a, na kojem će se raspravljati hoće li Izetbegović ostati na čelu ove institucije. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.