27.4.2023. 16:19
0
Užasavajući detalji tragedije u Vitezu: Opušak cigarete zapalio kauč, otac i sin se ugušli u snu
Stipo Bošnjak (65) i njegov sin Marko (36) iz Viteza pronađeni su u srijedu mrtvi u kući u naselju Mošunj kod Viteza. Prema nezvaničnim informacijama, oni su se ugušili u dimu.

IZGORIO DIO KREVETA

Do požara je, najvjerovatnije, došlo tako što je opušak cigarete zapalio kauč, nakon čega su se njih dvojica ugušila u snu.

- Otac i sin su spavali u vrijeme izbijanja požara. Nije se radilo o većem požaru i samo je izgorio dio kreveta na kojem je pronađen Marko, kojem je noga nagorjela. Njegov otac Stipe je nađen u susjednoj sobi kada su vatrogasci ušli unutra, ispričao je za Oslobođenje izvor blizak istrazi. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su kazali da je požar prijavljen Policijskoj stanici Vitez u srijedu, u 11.15 sati.

- Odmah po primanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, kao i ekipe Hitne pomoći i vatrogasci. Prilikom ulaska u navedenu kuću, u njoj su zatečena dva tijela, radi se o S. B. (1958) i M. B. (1987), obojici iz Viteza, koji su tu stanovali, saopćili su iz MUP-a, gdje su istakli da su uviđaj, u saradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, obavili pripadnici MUP-a SBK-a. Policija poduzima mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi s ovim događajem. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Viteza.

OPUŠAK CIGARETE

Slična tragedija se desila u Derventi kada je u požaru nastradao Nedeljko A. (68). Prema policijskom izvještaju, on je najvjerovatnije zaspao i ispustio opušak cigarete, nakon čega se zapalila ugaona garnitura u dnevnom boravku na kojoj je ležao. On je bio bio bolestan i slabije se kretao, živio je sam i dešavalo se i ranije da zaspi sa cigaretom. A. B. Č.

Pozar
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.