2.5.2023. 8:09
2
Puljić tvrdi: Predstavnik BiH uopće nije bio u sali kada se glasalo, ambasador Alkalaj nije bio ni na poslu
Bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Vašingtona Ivica Puljić otkrio je šta se događalo iza kulisa prilikom glasanja na Općoj skupštini UN-a o osudi ruske agresije.

Par riječi o kontroverznom glasanju na Općoj skupštini UN-a o osudi ruske agresije. Predstavnik BiH uopće nije bio u sali kada se glasalo, ambasador Sven Alkalaj nije bio ni na poslu, a kamoli na Općoj skupštini. Ministarstvo vanjskih poslova BiH je dalo instrukcije da se glasa za rezoluciju.

Alkalaj je predložio da BiH bude koosponzor rezolucije.

Ipak, instrukcije iz Predsjedništva BiH nisu došle, on je htio glasati za rezoluciju, da se provedu instrukcije iz MVP-a.

Međutim, kako tvrdi Puljić, Alkalaj nije bio prisutan kada se glasanje odvijalo.

Prema informacijama s kojim raspolaže Puljić, BiH je ipak, glasala za rezoluciju dan kasnije.

- Jer postoji ta mogućnost kada niste prisutni na samoj sjednici da se glas pošalje naknadno. Zato se na semaforu ne vidi da je BiH glasala, ali u zapisniku bi trebalo biti da je BiH glasala ZA, otkrio je Puljić na društvenim mrežama, te dodao da je Alkalaj vjerovatno nekoga ovlastio da glasa, ali o onome što se dalje događalo ne želi pisati, jer, kako kaže, ima informacije samo iz jednog izvora – poručio je. 


(Admir O.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.