2.5.2023. 12:13
0
Porodična drama u Orašju: Miljana je svekra gađala mandarinama, pa je na nju nasrnuo suprug
Općinski sud u Orašju je potvrdio optužnicu koju je, nakon okončanja istrage, podiglo Tužilaštvo Posavskog kantona protiv Milijane Dabić i Ivice Dabić a kojim ih tereti za krivično djelo nasilje u porodici i laka tjelesna povreda.

Prema optužnici, Milijana Dabić je početkom novembra prošle godine oko 13 sati u Matićima, općina Orašje, u porodičnoj kući u kojoj živi zajedno sa svojim suprugom Ivicom Dabićem i svekrom M. D, nakon verbalne rasprave sa svekrom, sa stola uzela nepoznati predmet te ga istim pogodila u palac desne šake.

Tom prilikom je svekru psovala majku i vrijeđala ga.

- Optužena je na oštećenog bacala mandarine istovremeno vrijeđajući svoga supruga Ivicu a kada je isti pokušao da je spriječi da se fizički obračuna sa svekrom rukama je udarala Ivicu u glavu i tijelo, svjesna da radnjama koje poduzima ugrožava mir članova obitelji sa kojima živi u zajedničkom domaćinstvu, stoji u optužnici.

U drugoj tački optužnog akta se navodi da je Ivica Dabić nakon svađe sa suprugom Milijanom fizički nasrnuo na nju udarajući je u glavu.

- Vukao ju je za kosu nanijevši Milijani laku tjelesnu povredu svjestan da radnjama koje poduzima može povrijediti člana porodice, stoji u optužnici.

Supružnici bi se uskoro trebali pojaviti u sudnici radi izjašnjenja o krivici, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.