4.5.2023. 9:05
0
Potpisan Sporazum: Pripadnici boračke populacije Olimpijski bazen na Otoci koristit će za rehabilitaciju
FOTO: Facebook
Predstavnici Općine Novi Grad danas su na Olimpijskom bazenu na Otoci potpisali Sporazum o saradnji sa direktorom Avdijom Hasanovićem, na osnovu kojeg će pripadnici boračke populacije moći koristiti Olimpijski bazen za zdravstvenu rehabilitaciju.

Podršku ovom značajnom projektu dao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je pozvao i ostale općine s područja Kantona Sarajevo da kroz saradnju s boračkim udruženjima i kroz njihove projekte uključe pripadnike boračke populacije u pogodnosti ovog vida rehabilitacije. 

"Neophodno je uključiti što više instanci i organa koji bi na bilo koji način mogli da budu društveno korisni i potpomognu psihofizičko zdravlje boračke populacije. Izuzetno mi je drago da mogu da svjedočim jednoj lijepoj saradnji, te se nadam da će i ostale sarajevske općine slijediti ovaj primjer", poručio je ministar Osmanović.

Zahvalnost na dosadašnjoj saradnji posebno je istakao direktor Hasanović, kao i pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Tajib Delalić, koji je danas potpisao ugovor. 

Iz Ministarstva za boračka pitanja navode da se kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta života boračke populacije, te da je današnje potpisivanje Sporazuma samo jedan u nizu najavljenih projekata u narednom periodu. 



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.