5.5.2023. 13:58
0
Općinski sud ponovo odbio Sebiju Izetbegović: Više neće moći biti na čelu KCUS-a?
FOTO: N1
Općinski sud u Sarajevu odbio je prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja koju je tražila direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, Sebija Izetbegović, navodi portal Avaza.

Izetbegović ima rok od tri dana da se očita na ovo rješenje, nakon čega će se zakazati ročište na kojem će se odlučivati o  mjeri osiguranja. 

Samim tim, ona više ne može biti ni na čelu KCUS-a jer  nastavničko mjesto jedan je od uvjeta koji je propisan Statutom za mjesto direktorice.


(Dnevni Avaz) 

Kako je navedeno u rješenju koje "Avaz" ima u posjedu, navodi se da se odbija prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja kojom se traži da se odloži izvršenje Odluke protivnika o stavljanju van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29. januara 2014. godine, od 29. marta 2023. godine, te da se zabrani protivniku da preduzima radnje i druge aktivnosti na izvršenju naprijed navedene odluke sve do pravomoćnog okončanja parničnog postupka u kojem se odlučuje o poništenju iste odluke ili do druge odluke suda.

Podsjetimo, Senat UNSA je oduzeo zvanje magistra nauka Sebiji Izetbegović, zatim joj je oduzeto zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu te je poništena i diploma doktora nauka, prenosi Avaz. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.