6.5.2023. 17:50
0
Borjana Krišto je Čovićeva zamjenica: Izabrano je novo rukovodstvo HDZ BiH
Borjana Krišto danas je izabrana za zamjenicu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića. Ova odluka odnosi se na naredne četiri godine.

Dopredsjednici HDZ-a BiH će biti Darijana Filipović, Lidija Bradara, Anto Domić, Toni Kraljević i Davor Pranjić.

Novoizabrani članovi Predsjedništva su Darko Čondrić, Ivo Vincetić, Josip Jerković, Božo Antunović, Tea Ružić, Marinko Čavara i Zdenko Ćosić.

Danas je u Mostaru, podsjetimo, Dragan Čović ponovno izabran za predsjednika HDZ-a BiH na čijem je čelu od 2005. godine te će stranku voditi i naredne četiri godine. 

U radu 14. izbornog Sabora učestvuje oko 570 članova stranke koji su se okupili iz cijele BiH kako bi izabrali novo rukovodstvo na mandat od naredne četiri godine.

Uoči samog početka sjednice Čović je najavio nova kadrovska rješenja i nove politike HDZ-a BiH, te poručio da evropski put nema alternativu.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.