10.5.2023. 10:23
0
MUP RS: Identificiran maloljetnik koji je napisao ‘Banja Luko očekuj masakr’. Policija saslušala oca
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS identificirali su lice koje koristi kanal pod nazivom “Chad” na društvenoj mreži “YouTube”, a koje je ispod videoobjave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavilo komentar koji glasi: “Banja Luko očekuj masakr”.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je to kvalificirao kao krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”.

“Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Banja Luka su u svojstvu svjedoka, na navedene okolnosti saslušali A. P., oca maloljetnog lica, te su od istog oduzeti predmeti izvršenja navedenog djela”.

Tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova RS apelira na roditelje da obrate pažnju na aktivnosti djece na internetu, posebno na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, a koji mogu izazvati uznemirenost građana, ali i uopšte na način koliko i kako provode vrijeme na društvenim mrežama”, saopšteno je iz MUP-a RS.

U tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, prošle sedmice je hicima iz vatrenog oružja ubio osmoro đaka i čuvara škole, a ranio šestoro djece i nastavnicu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.