10.5.2023. 14:22
2
Mostarac se naljutio na novinarku zbog pitanja o pripadniku ustaškog pokreta: "Pročitajte malo o čovjeku, znam bolje od vas ko je bio Mile Budak"
Nakon što je prije deset mjeseci Gradsko vijeće Mostara donijelo odluku o ukidanju fašističkih naziva ulica, sada se zvanično počelo i sa uklanjanjem ploča s nazivima ustaških ministara iz vremena NDH, te postavljanjem novih ploča.

Ekipa N1 je pitala Mostarce kako komentarišu samu odluku, ali i činjenicu da su mostarske ulice 28 godina nosile nazive po osobama koje su u historiji zabilježene kao predstavnici fašističkog terora.

U mnoštvu odgovora, izdvojio se jedan Mostarac za kojeg u fašističkim nazivima ulica nema ništa sporno.

“Meni je važno da mi pošta dođe na adresu, kako se zove ne interesuje me! Kakav fašistički naziv ulica, pročitajte malo o čovjeku, znam bolje od vas ko je on bio”, kazao je jedan građanin.

A podsjećanja radi, Mile Budak je bio pripadnik ustaškog pokreta.

Jedno vrijeme bio je čak i poslanik NDH u Berlinu.

Smaknut je vješanjem od strane partizana 7. juna 1945. godine u Maksimirskoj šumi u Zagrebu. Lokacija njegovog groba do danas je ostala nepoznata.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.