11.5.2023. 13:09
0
Upravni odbor KCUS-a ponovo odbio razmatrati smjenu Sebije Izetbegović?
FOTO: Dnevni Avaz
Upravni odbor KCUS-a jučer je ponovo odbio uvrstiti tačku za smjenu Sebije Izetbegović, navodi portal "Avaza".

Ovu informaciju je kako navodi Avaz potvrdila Lejla Brčić, članica Upravnog odbora KCUS-a, koja je predstavnik Vlade KS. Kako nam je kazala, jučer je održana vanredna sjednica, ali nije uvažen njen zahtjev.

- Ja sam u okviru svog izjašnjenja ponovila zahtjev Vlade KS. Ovoga puta sam dostavila dvije odluke Senata koje su mi od strane Vlade dostavljene. To su odluke kojima se oduzima status redovne profesorice na fakultetu. Njih sam predložila kao dodatni materijal i tražila da se Zaključak Vlade raspravlja, a ukoliko UO ne da saglasnost da se raspravlja, onda sam postavila dodatna dva alternativna zahtjeva. Jedan je da se zakaže posebna sjednica UO na kojoj bi se raspravljalo o tome, a drugi je da se u okviru prve naredne sjednice uvrsti ta tačka, a koliko mi je poznato tačka nije uvrštena. Jedna članica je podržala da se ta tačka razmatra, ostali ne. Ja sam proslijedila informaciju Vladi KS – istakla je Brčić za portal "Avaza".

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.