16.5.2023. 22:30
0
Besana noć pred stanovnicima Banje Luke: Izlio se Vrbas, građani strahuju od poplava
FOTO: Srpskainfo
U Banjoj Luci, ali i cijelom regionu kiša pada danima, a građani gledaju u rijeke i strahuju da se ne ponove poplave iz maja 2014. godine.

Vodostaj rijeka je u porastu, a Vrbas se izlio iz svog korita kod tvrđave Kastel i poplavio šetalište i klupe koje se nalaze uz rijeku.

"Gledam u rijeku i strahujem, brza je i mutna. Mnoge ljude očekuje još jedna besana noć, ali ipak se nadam da se poplave od prije par godina neće ponoviti", rekla je jedna Banjalučanka za Srpskainfo.

Kiša za sada nije napravila ozbiljnije probleme u Banjaluci, ali se često može čuti i vidjeti kako su pod vodom neki dijelovi ulica ili zelene površine.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.