17.5.2023. 19:10
1
Nermin Nikšić otkrio detalje današnje hitne sjednice Vlade Federacije BiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić (SDP) oglasio se na svom Facebook nalogu nakon što je Vlada FBiH na hitnoj sjednici izdvojila 500.000 KM za pomoć poplavljenim područjima u Unsko-sanskom kantonu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Pola miliona maraka interventne pomoći za Unsko-sanski kanton danas smo odobrili na hitnoj sjednici Vlade Federacije. I to je najvažnija vijest sa današnje sjednice. Mi pomoć nismo ponudili nego smo je osigurali.

Za Bihać, Bosansku Krupu i Sanski Most odobrili smo po 150 000 maraka, a za Ključ 50 000.
Svjesni smo sve vrijeme teške situacije i radimo sve što možemo da osiguramo podršku poplavljenim područjima. Svi ministri u Vladi danas su jednoglasno bili uz građane Unsko-sanskog kantona.

Nismo niti ćemo unesrećene ostaviti same. Vlada Federacije BiH se od početka stavila na raspolaganje za svaku vrstu pomoći od prvih naznaka eskalacije situacije i pogoršanju vremenskih uslova. Članovi Vlade su na terenu od početka. Civilna zaštita je pripravna i odmah je stavila svoje resurse na raspolaganje.

Sutra ćemo obići naugroženija područja da na licu mjesta steknemo uvid i planiramo dalje korake.
Ne zanima nas politizacija. Ne idemo tamo ni zbog kamera ni da se bilo kome dokazujemo, već da budemo uz ljude. Pozivamo sve dužnosnike na svim nivoima da se prestanu politički obračunavati i da konkretno doprinesu rješavanju problema.

Današnjih pola miliona maraka će poslužiti za trenutnu pomoć. Potom ćemo pomoći još i još, sve dok bude bilo potrebe", poručio je Nikšić.



(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.