22.5.2023. 14:00
0
Svjedočila supruga optuženog za ubistvo sarajevskih policajaca: Mislila je da je njen muž svjedok
U nastavku suđenja Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, optuženima za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu, u svojstvu svjedoka Tužilaštva KS-a, iskaz dala Ana Kostović. Pojašnjavajući da se sa optuženim Trifkovićem, crkveno vjenčala u junu 2021. ona je istakla da se sa njim počela viđati dok je on bio u kućnom pritvoru. Navela je da je znala da je Trifković ranije bio pod istragom zbog krađe vozila.

- Marko je bio u bjekstvu zbog akcije Volan, mislim da je prekršio kućni pritvor. Ne znam gdje je bio u tom periodu. Govorili su mi da je u Srbiji, Crnoj Gori, ali ne znam, pojasnila je odgovarajući na pitanja tužiteljice Aide Topalović.

Kostović je ispričala da je u vezi ubistva sarajevskih policajaca, u MUP-u KS-a, u aprilu 2021. šest sati ispitivana.

- To je bilo veoma traumatično za mene. Bilo mi je neprijatno što su me pozvali da svjedočim jer smatram da sam normalna djevojka. Sve mi je bilo nejasno, i pitala sam se zašto sam dobila poziv za saslušanje zbog ubistva, kazala je.

Kostović nikada nije posumnjala da je Trifković povezan sa ubistvom.

- Kada se Macan krajem 2021. predao, nije mi bilo jasno šta se dešava i otkud mog muža da povezuju sa ubistvom policajaca. Mislila sam da Marko treba da bude svjedok. Pitala sam ga da li on ima veze s ubistvom, on je kategorički rekao da nema nikakva saznanja. Nikada nisam u to ni sumnjala, istakla je svjedokinja.

Tužiteljicu Topalović je zanimalo otkud kod svjedokinje ključ od stana Sanje Gajić u Istočnom Sarajevu, u kojem se prema optužnici, jedan dan krio optuženi Trifković.

- To je bila zima 2019. Živjela sam sa roditeljima i sestrom i u noći sa 6. na 7. januar 2019. smo se pripremali za Božić. Mi smo porodica koja poštuje sve običaje, tako da smo 6. išli na paljenje badnjaka a 7. nigdje nismo izlazili iz kuće. Prijateljica Sanja Gajić mi je u januaru 2019. dala ključ od svog stana kako bi ja imala mira na nekoliko sati jer sam bila nasekirana. Meni je to uzimanje ključa bilo toliko nevažno sve dok nisam otišla u MUP KS i dok me nisu počeli ispitivati. Nisam o tome nikako ni razmišljala, istakla je Kostović tvrdeći da ni ona ni Marko nikada u taj stan nisu otišli.

Iskaz je dao i Sabahudin Kremić, koji se trenutno nalazi u pritvoru KPZ Mostar, povodom djela koje je počinio u ranijem periodu. Prisjećajući se kritičnog jutra, on je kazao da je 26. oktobra 2018. čuo pucnjavu koja ga je probudila.

- Bilo je dosta pucnjave, eto koliko je bilo, da me je probudilo a ja slabo čujem. Vidio sam auto, ali nisam znao da su milicioneri. Nisam vidio da je policijsko vozilo, nisu bila nikakva svjetla na vozilu. S druge strane je bilo bijelo auto sa dignutom haubom, kazao je kratko Kremić.

Suđenje se nastavlja naredne sedmice saslušanjem novih svjedoka Tužilaštva. Podsjetimo, optužena trojka se tereti da je zločin počinila u sarajevskom naselju Alipašino Polje, nakon što su je policijski službenici zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici. Šehović je preminuo na licu mjesta, a Vujinović nekoliko sati poslije. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.