27.5.2023. 11:36
0
Dodik: Sastanci u Rusiji i Azerbejdžanu bili veoma uspješni
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su njegovi sastanci u Rusiji i Azerbejdžanu bili veoma uspješni i da je Srpska pokazala svoj značaj kroz te sastanke.

Dodik je rekao na konferenciji za novinarima u Banjaluci da su ti sastanci bili prilika da RS sagleda važne detalje politika koje se vode u Rusiji i Azerbejdžanu.

Ključan je, istakao je Dodik, bio sastanak sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sa kojim se do sada sastao dvadesetak puta.

On je dodao da je razlika posljednjeg sastanka u odnosu na prethodne situacija u Ukrajini.

"Moja uloga kao predsjednika RS je da ne zatvaram vrata bilo kome. Rusija je garant Dejtonskog sporazuma. Ona je kao članica Savjeta bezbjednosti uvijek čula naš glas", rekao je Dodik.

On je istakao da je tokom sastanaka Moskvi čuo da je RS strateški partner Ruskoj Federaciji te dodao RS neće napustiti Rusiju koja je u kontinuitetu pomaže.

On je rekao da je sa Putinom razgovarao o brojnim pitanjima, prenosi Srna.

"Razgovor je trajao preko sat vremena. To je bio dijalog o različitim pitanjima. O našim bilateralnim odnosima, o razmjeni stavova", rekao je Dodik.

U posjeti Rusiji i Azerbejdžanu sa predsjednikom RS bio je i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Željko Budimir, koji prisustvuje današnjoj konferenciji za medije u Administrativnim centru Vlade RS u Banjaluci.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.