27.5.2023. 11:48
0
Jasmina Bišćević-Tokić: Za šta tuže Skaku? Što je obnovio žičaru, Olimpijski muzej, Bistričku stanicu, fasade na Tržnici..Pa nikad za Sarajevo nije uradio jedan gradonačelnik više"
Zastupnica SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Jasmina Biščević-Tokić komentarisala je hapšenje bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i djela koja mu se stavljaju na teret.

Ona je upitala za šta ga tuže te poručila da nijedan gradonačelnik nije uradio više za Sarajevo.

“Za šta tuže Abdualaha Skaku? Što je obnovio žičaru, Olimpijski muzej, Bistričku stanicu, fasade na Tržnici , štrosmajerovoj ul., bio organizator Eyofa, mnogih koncerata. Pa nikad za Sarajevo nije uradio jedan gradonačelnik više.

Kažu izvještaj je prezentiran na sjednici Gradskog vijeća. Znamo i mi kako se zapošljavaju djeca od direktora kantonalnih ustanova ili gradski vijećnici u kantonalna preduzeća. Nikad ne smijemo zaboraviti da se sve jednog dana mijenja i ako činiš zlo, budi siguran da ti se dobro neće vratiti”, navela je Biščević-Tokić na Twitteru.

Podsjetimo, ambasador BiH u Kataru Abdulah Skaka uhapšen je u akciji kodnog naziva “Vizionar”. Osumnjičen je po nekoliko tački. Između ostalog, sumnjiči se za davanje mita kako bi utjecao na izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća a samim tim i da dobije drugi gradonačelnički mandat.

Pored toga, Skaka se tereti za nezakonito zapošljavanje savjetnika te za nezakonito trošenje budžetskih para.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.