27.5.2023. 12:09
0
Novi detalji nesreće u centru Sarajeva: Djevojka kojoj se bore za život također doktorica. Osim što je bio pod dejstvom alkohola, Berberović vozio neprilagođenom brzinom
Sarajevska policija uhapsila je 27-godišnjeg Armina Berberovića iz Sarajeva zbog sumnje da je pod dejstvom alkohola uzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna djevojka poginula, a dvije su teško povrijeđene, od kojih se jednoj bore za život u KCUS-u, potvrđeno je nezvanično Faktoru iz više izvora.

Prema zasad zvanično nepotvrđenim informacijama, poginula djevojka bila je doktorica, uposlenica Doma zdravlja KS, porijeklom iz Bihaća.

Ona je tek prije nekoliko mjeseci zasnovala radni odnos u JU DZKS i radila je u domu zdravlja u Starom Gradu.

Teško povrijeđena djevojka, koja je životno ugrožena, također je mlada doktorica, porijeklom iz Zenice.

Iz MUP-a KS jutros je zvanično potvrđeno da je vozač uhapšen zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa.

Nezvanično, osim što je bio pod dejstvom alkohola, vozio je neprilagođenom brzinom.

Također, pored stradalih mladih doktorica, teške povrede zadobila je i treća pješakinja, djevojka S. E. (2002) sa Ilidže, koja je bila sa njima u društvu.

Uhapšeni će, nakon krim-obrade u policiji, biti predat u nadležnost Tužilaštva KS, čija tužiteljica je sinoć rukovodila uviđajem na mjestu nesreće.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.