29.5.2023. 19:15
0
Novi detalji ubistva u centru Sarajeva: Armin Berberović je Mercedes kojim je ubio Azru Spahić registrovao na svoju djevojku. Mjesecima je automobil vozio bez vozačke dozvole
Vijest da je u Sarajevu smrtno stradala mlada doktorica Azra Spahić, potresla je cijelu zemlju.

Nju je ubio u petak naveče malo prije ponoći Armin Berberović, koji je vozio pijan i bez vozačke dozvole. 

Azri je danas u rodnom Bihaću klanjana dženaza. 

Klanjanje dženaze - namaza predvodio je bihaćki imam Abdurahman ef. Osmanović, naglasivši "kako je uvijek najteže kada se na drugi svijet prate nevina i časno odgojena djeca, koja su svim svim svojim sugrađanima bila na ponos".

"Kao da danas pratimo meleka, vjerujem da se svi tako osjećamo", kazao je imam Osmanović.

Određen mu jednomjesečni pritvor

Berberoviću je danas određen jednomjesečni pritvor.

Kako su prenijeli mediji, Berberović će biti premješten u KPZ Zenica.

Detalji sa ročišta

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je održano ročište Berberović na kojem je osumnjičeni otrrio da je radio za taksi službu kao dispečer. 

Tužilaštvo je kazalo da je ostalo pri prijedlogu koje je podnijelo Sudu, a to je određivanje jednomjesečnog pritvora. U samom prijedlogu su priloženi dokazi te izvedena sumnja da je počinjeno teško krivično djelo.

Naime, na osnovu do sada prikupljenog materijala izvodi se osnovana sumnja koje mu se stavlja na teret, rekao je tužilac. Prema prikupljenim dokazima koji se odnose na zapisnik o uviđaju i materijal koji je bilo moguće prikupiti, jasno je da je do saobraćajne nesreće došlo zbog nemara vozača.

Evidentiran je u evidenciji iz oktobra prošle godine do danas, početkom ove godine upravo zbog kršenja propisa vožnje bez vozačke dotvole i to tri puta je kažnjen, rečeno je na ročištu.

Tužilac je naglasio da je Armin Berberović kršio propise bez vozačke dozvole i u alkoholisanom stanju.

"Kriv sam nema šta, izričem kajanje. Prepuštam odluku sudu", rekao je Berberović na ročištu.

Vozilo navodno registrovao na djevojku

Berberović je radio kao konobar u jednom sarajevskom kafiću, a kao što smo naveli, bio je također i uposlen kao dispečer u jednom taksi udruženju. 

Međutim, vozilo Mercedes, kojim je napravio nesreću, registrovao je na svoju djevojku (čiji identitet je poznat redakciji "Avaza"). Razlog je što zbog zabrane upravljanjem vozilom i činjenice da u tom trenutku nije imao niti je mogao imati vozačku, vozilo je registrirao na djevojku s kojom živi u vanbračnoj zajednici.

Kako je navodno utvrđeno,  on je kupio vozilo koje je registrirao na drugu osobu, za šta postoje dokazi i notarski ugovor.

Vozilo kojim je napravio nesreću i usmrtio Spahić bilo je kobne noći kod njega i njime je upravljao bez vozačke dozvole mjesecima, prenosi Avaz.

Pojedini mediji su prenijeli da je prvobitno Berberović tvrdio da je ključeve od automobila uzeo od oca.

Nije prvi put

Prema nezvaničnim informacijama Hayata, Armin Berberović je odranije poznat po suočavanju s policijom, ali i bježanju, te je više puta isključivan iz saobraćaja, a tu je i duži spisak neplaćenih kazni zbog prekršaja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.