30.5.2023. 19:15
0
Dodik odgovorio Murphyu: Ovoga se ne bojimo, mijenjajte oružje za zastrašivanje
FOTO: ARHIV
Predsjednik bh. entiteta RS i lider SNSD-a Milorad Dodik ponovo je komentarisao prelijetanje američkih borbenih aviona iznad BiH poručivši da se “ne boje” i da im “je poznato”.

“Američki avioni u vazdušnom prostoru Republike Srpske bez odobrenja ili saglasnosti nadležnih nije akt ni saradnje ni prijateljstva, već upravo suprotno. Michael Murphy se sve teže nosi s činjenicom da predstavlja SAD”, naveo je Dodik na Twitteru.

Ambasadoru SAD u BiH, Michaelu Murphyu poručio je da “bi mu možda bilo bolje da neko vrijeme odmori na nekoj udaljenoj destinaciji”.

“Nećemo mu se obraćati, samo ću mu poručiti: Mijenjajte oružje za zastrašivanje. Ovoga se ne bojimo, a i poznato nam je”, poručio je Dodik.

Podsjetimo, dva B-1B Lancer bombardera Zračnih snaga SAD izvršila su niski prelet iznad Sarajeva i drugih gradova u Bosni i Hercegovini. Kako su poručili iz SAD, znak je to čvrstog partnerstva između SAD i Oružanih snaga BiH (OSBiH) i trajne posvećenosti suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH.

Nakon preleta, novinarima se kratko obratio Murphy koji je prisustvovao navigiranju američkih aviona iznad BiH i poručio da “ako Dodik ima problem s tim, neka nam se obrati“.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.