31.5.2023. 20:28
2
Ko su navodno uhapšene u akciji SIPA-e: Mehanović bila kandidatkinja za Skupštinu KS. "Luksuzni život" preko društvenih mreža. Ajša Ramić poznata po prevarama u američkim vizama
Naida Mehanović je uhapšena navodno danas u akciji SIPA-e zajedno s Ajšom Ramić po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Naida Mehanović bila je predsjednica bivšeg Vijeća mladih Kantona Sarajevo.

Bila je član Platforme za progres te je ispred te stranke bila kandidat za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo na posljednjim izborima. Na društvenim mrežama je moguće vidjeti kako Mehanović živi „luksuznim životom“, a nedavno je objavila da vrijeme provodi u Dubajiu.

Magistrica prava Ajša Ramić je početkom 2020. godine sa prijateljicom i kolegicom Selmom Sarvan u Sarajevu osnovala Administrativni biro „Forrtuna“ koji je nudio usluge pravnog zastupništva. Ramić je bila zadužena za pribavljanje dokumenata i čekanje u redovima umjesto klijenata dok je Sarvan komunicirala sa njima i obavljala poslove iz kancelarije. Strah od koronavirusa je držao ljude u kućama pa je mladim poduzetnicama biznis dobro počeo.

Ajša Ramić javnosti je poznata po prevarama u američkim vizama.

Kako „Avaz“ saznaje Ajša Ramić i Naida Mehanović bile su u vrlo bliskim odnosima.


Ajša Ramić

Podsjetimo, danas su na području Sarajeva i Visokog pripadnici SIPA-e pretresali stambene i poslovne objekate i pokretne stvari na tri lokacije.

Uhapšene su dvije osobe, koje će u toku dana biti sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo trgovina ljudima propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi su urađeni prema nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko dobojskog kantona.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.