2.6.2023. 11:32
3
Trojka: DF nas opet lažno optužuje, dok ustrajno šuti na SDA-ove afere
Stranke Trojke oglasile su se povodom posljednjih navoda DF-a. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

Mašta i sirove političke strasti Demokratske fronte dosežu neslućene razmjere.

Nema dana da iz njihove spin kuhinje ne izađe optužba da Trojka navodno izdaje državu i isporučuje njene poluge Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću.

"Jeftini patriotizam posljednje utočište"

Ponovno je, dakle, povod Izborni zakon i preuzeta obaveza domaćih političkih aktera da dođu do rješenja koje će biti na tragu dobrih evropskih praksi u multietničkom zajednicama i državama.

I ponovo DF besramno izmišlja da je Trojka nekome i nešto “dala” i “prodala”.

Jeftini patriotizam posljednje je utočište hulja svih vrsta i boja. Tako je i sa Demokratskom frontom koja zna da izmjena Izbornog zakona i Ustava ne može biti bez glasova SDfA u parlamentu.

Lakše se busati u “domoljubna” prsa i s visoka držati “moralne” lekcije Trojki, nego se zamjeriti SDA-u i makar jednom i naglas progovoriti o korupciji, kriminalu, lažnim diplomama, magisterijima i doktoratima, hapšenju bivših SDA-ovih sarajevskih načelnika i gradonačelnika, Sky aplikaciji, sprezi političara, obavještajaca i narkomafije, kupovini delegata za Dom naroda FBiH, raznim Hodžama i tajkunima SDfA, redovitim “pobjednicima” javnih nabavki i tendera, javnoj izdaji revizije tužbe protiv Srbije za genocid i agresiju na BiH…

"Popravljamo štetu koju ste napravili"

Nikada ni DF, ni Željko Komšić, o ovim temama nisu ni slova prozborili. Nisu progovorili ni o davanju većine i samim tim vlasti HDZ-u BiH u SBK, zarad par SDA-ovih ministarskih fotelja.

Ali zato svi znamo da Komšićeva supruga nedavno nije uspjela nešto da kupi i da je to toliko nasekiralo dobro plaćenog člana Predsjedništva BiH da je, u kratkom predahu od “borbe za državu”, tu svoju muku i očaj morao podijeliti sa gledateljstvom Face TV.

Vaš lažni patriotizam je pročitan, a mi ćemo nastaviti da popravljamo štetu koju ste napravili, od spašavanja preduzeća “Zrak” koje ste uvukli u stečaj, kao i niz drugih preduzeća, do povećanja državnog budžeta i vraćanja ravnoteže u raspodjeli resora - navodi se u saopćenju stranaka Trojke.


(Admir O.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.