5.6.2023. 19:53
0
Murphy: Budućnost BiH je u dobrim rukama s ovakvom omladinom
FOTO: Mina
Ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini Michael Murphy posjetio je danas Medresu "Osman-ef. Redžović" u Visokom, gdje se susreo s polaznicima Access programa učenja engleskog jezika koji ova obrazovna institucija Islamske zajednice od 2005. godine realizuje u saradnji s Ambasadom SAD-a u BiH.

- Razgovarao sam s ovim mladim ljudima i mogu kazati da sam impresioniran nivoom njihovog intelekta, pitanjima koja postavljaju i optimizmom kojim zrače. Jako su otvoreni kada je riječ o pitanjima kako treba graditi Bosnu i Hercegovinu koja je za sve. Budućnost Bosne i Hercegovine je u dobrim rukama sa ovakvom omladinom - kazao je Murphy.

Direktor Medrese Dženan Handžić je naveo da je Murphy treći američki ambasador koji posjećuje ovu odgojno-obrazovnu ustanovu, što predstavlja posebnu čast i zadovoljstvo.

- Mi smo uvijek sretni da, onima koji nas podržavaju u našim naporima, pokažemo prilike koje imaju učenici ove škole. Jedna od takvih prilika je i Access program. Ambasadora smo ovom prilikom upoznali sa obrazovnim procesom u našoj školi i sa učenicima koji pohađaju ovaj program.

Ovo je značajna prilika i za učenike da u jednom neformalnom razgovoru sa diplomatom visokog ranga na engleskom jeziku predstave svoja razmišljanja i planove za budućnost - kazao je Handžić.

English Access Microscholarship je dvogodišnji program učenja engleskog jezika i drugih praktičnih akademskih vještina koji podržava Vlada SAD-a putem svoje Ambasade u Sarajevu, a realizuje se uz podršku Rijaseta Islamske zajednice u BiH i nevladinih organizacija.

Ovaj program prisutan je u 85 država širom svijeta, a u Bosni i Hercegovini postoji od 2004. godine. Projekat u Medresi "Osman-ef. Redžović" je vodila profesorica Amela Šahinović, navodi agencija Mina. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.