7.6.2023. 15:45
0
U petak novi protesti u Beogradu "Srbija protiv nasilja"
Ovosedmični protest "Srbija protiv nasilja" bit će održan u petak u Beogradu.


Građani će se okupiti ispred Skupštine Srbije u 18 sati, a zatim će krenuti u šetnju do zgrade Vlade, oko koje će biti napravljen prsten.

Nakon nekoliko govora javnih ličnosti i žrtava režima koji će biti održani ispred Skupštine, šetnja bi trebala krenuti od zgrade parlamenta, preko Bulevara kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta.

Odatle se skreće u Beogradsku ulicu ka Slaviji, a kolona će nastaviti Nemanjinom ulicom do Balkanske ulice, javlja Nova.rs.

Građani će potom proći ulicom Admirala Geprata do Kneza Miloša, gdje će skrenuti desno prema Vladi Srbije i tako napraviti prsten oko ove zgrade. U šetnji će se kratko zadržati i ispred Ministarstva prosvjete.

U intervjuu za Novu, dopredsjednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović jučer je rekao da je tema ovog protesta obrazovanje i njegov značaj za izlazak iz situacije u kojoj se Srbija kao društvo nalazi.



(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.