8.6.2023. 10:10
0
Mijatović o zajedničkoj sjednici vlada FBiH i RS: Napravit ćemo mostove koje ruše, mi smo braća i sestre
U Banjoj Luci će se danas održati zajednička sjednica entitetskih vlada.

Tim povodom oglasio se ministar u Vladi FBiH Vojin Mijatović koji dolazi iz Banje Luke.

“Ovo zemlju je davno trebalo ujediniti, ovom narodu je davno trebalo objasniti da smo braća i sestre i da nemamo nikog bližeg, nego jedni druge.

Danas se vraćam u Vladu Republike Srpske prvi put nakon 2013. godine. Svi građani ali i oni koji lupetaju gluposti o meni, a ne znaju ništa, moraju znati da kada je pala ta Vlada 2013. godine, ja, moja porodica i moji prijatelji i saborci smo prošli progon, vrijeđanje, izolaciju i mnogo toga ružnog”, naveo je Mijatović.

Kaže da je to davno ostavio iza sebe, ali da nije zaboravio.

“Danas sam sretan jer ćemo novim klincima koji tek dolaze pokazati da su i Banja Luka i Sarajevo i Mostar njihovi, da je ovo njihova zemlja i da budu mnogo pametniji od nas i razvijaju i čuvaju svoju zemlju”, istakao je Mijatović.

Kaže da je sretan što u Banja Luku dolazi sa Nerminom Nikšićem.

“Jer pored toga što je premijer i predsednik SDP BiH on je moj brat, koji uprkos svemu pokušava da ovo naše društvo napravi barem malo boljim”, kaže ministar razvoja i obrta.

Osvrnuo se i na one koji ga prozivaju da je ‘Dodikov čovjek’

“Oni koji svaki dan laprdaju kako sam ja ‘dodikov’ čovek, a Nermin izdajnik, kratka poruka: vi nastavite lajati i lagati, a mi ćemo nastaviti praviti mostove koje vi rušite svaki dan već skoro tri decenije.

Ovo je naša zemlja, nemamo rezervnu, mi smo jedni drugima najpreči, živjela Bosna i Hercegovina zemlja dobrih ljudi”, kazao je Mijatović o zajedničkoj sjednici vlada.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.