10.6.2023. 13:21
1
Stojanović: Nacionalisti i siledžije iz SDA i DF-a brutalno vrijeđaju i prijete članovima SDP-a
FOTO: FENA
Nacionalisti iz SDA i DF-a su krenuli vrijeđati članove SDP-a Mostar i njihove porodice jer su vrlo blizu formiranja vlasti u HNK. Uključio se i muftija iz Hercegovine kako bi izvršio pritisak na SDP Mostar, tvrdi Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BIH.

Stojanović navodi da nakon pet godina tehničke Vlade HNK, postoji mogućnost da se formira Vlada HNK na osnovu izbornih rezultata.

- Gradsko Vijeće u Mostaru je formiranje vlasti čekalo 12 godina. Ne bi to bio nikome problem da SDA nije stranka koja bi mogla ispasti iz vlasti. Brutalni napadi i poruke koje dobijaju članovi SDP-a Mostar, transparenti koji se postavljaju po gradu su dokaz da SDA i DF u potpunosti preuzimaju nacionalistički folklor kako bi prestrašili bilo koga da formira vlast bez njih - napisao je Stojanović u objavi na svojoj Facebook stranici.

Dodaje da je pravo pitanje "gdje je bio DF, Islamska zajednica i siledžije koje prijete članovima SDP-a dok je SDA davala podršku u legitimnom predstavljanju u Mostaru i time direktno radila na uništenju građanske države?"

- Gdje su svi nabrojani bili kada je SDA ponudila više ministarstava HDZ-u u pregovorima i ustupak izbora policijskog komesara? U redu je kad državu prodaje SDA, radilo se to o reviziji presude prema Srbiji, legitimnom predstavljanju 13 Bošnjaka ili komesaru policije u Mostaru. Treba napomenuti da je DF Mostar donio odluku da formira vlast sa Trojkom u Mostaru. Naknadni pritisak iz centrale DF-a i DF Tuzlanskog Kantona mijenjaju odluku DF Mostar kako bi po ko zna koji put spasili SDA na vlasti.

Kao potpredsjednik FBiH očekujem od svih nadležnih organa da zaštite sigurnost svih učesnika procesa, a od kantonalnog i federalnog MUP-a očekujem da otkriju počinitelje nelegalnih aktivnosti kojima pozivaju na linč demokratskih izabranih zastupnika. Dajem punu podršku SDP-u Mostar u pokušaju da ostvare promjene na osnovu svojih političkih stavova. Sila protiv demokratije nikada nije rješenje. SDP Mostar čista obraza, pa kako bude - poručio je na kraju Igor Stojanović.


(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.