13.6.2023. 8:43
0
Petronijević prvi put nakon ukidanja zabrane došao u BiH: “Kako ne možete shvatiti – Srbe ne možete razdvojiti”
Advokat Goran Petronijević kaže da je namjera onih koji uvode zabrane ulaska u BiH da na svaki mogući način razdvoje “srpski nacionalni korpus”.

“Ne mogu da shvatim da oni ne mogu da shvate da Srbe ne mogu da razdvoje. To je jedan aksiom… Uvoditi zabrane mogu samo ljudi koji ne misle dobro BiH. Oni koji to rade, oni su ti koji razbijaju BiH, a ne oni koji se bore za dejtonsku BiH. To je zamjena teza”, rekao je Petronijević koji je došao u Banja Luku prvi put nakon ukudanja zabrane ulaska u BiH, kako bi prisustvovao svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Rusije.

On je istakao da je zabrana ulaska bila “neodgovorna djelatnost neodgovornih pojedinaca”, uz asistenciju pojedinih stranih obavještajnih službi koje, kako kaže, ne shvataju šta na taj način mogu da urade, piše RTRS.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.