13.6.2023. 16:41
2
Ifet Feraget: Muriz Memić je rekao da se Alisa Mutap bavila prostitucijom u kontekstu rasvjetljavanja ubistva sina
U Općinskom sudu danas je održano ročište po tužbi Alise Mutap protiv Muriza Memića, koja ga je tužila za klevetu.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić obratio se medijima nakon ročišta kazavši da je svjesno postavio niz pitanja u sudu koji se tiču okolnosti stradanja Dženana Memića, potpuno svjestan da će sud nastojati da odbije odgovore na ta pitanja, ali cilj je bio vrlo jasan.

– Dakle radi se o okolnostima o kojima sud mora voditi računa kad bude odlučivao o tome da li je ovdje bilo klevete i ja smatram da je izražavanje gospodina Muriza Memića bilo više nego razumno, jer se radi o nečemu što je postalo itekako javna stvar. Dakle, mi ovdje razgovaramo o rasvjetljavanju ubistva sina gospodina Muriza Memića i on je u tom konteksu rekao za Alisu da se bavila prositucijom i da potiče iz nečasne porodice, a to svoje mišljenje on je formirao na osnovu jako puno izjava i policijskih službenika i rivatnih lica, građana o tome kakva je porodica i ko je Alisa Mutap – rekao je Feraget.

Istakao je da je vrlo važno da se radi o javnoj stvari i da je u toku sudski postupak.

– Muriz Memić je to izrekao u toku sudskog postupka koji se vodio po lažnoj optužnici – kaže Feraget.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.