24.6.2023. 22:49
1
"Zbog Povorke je utrošeno 500.000 KM sa leđa građana KS. Danas je moralo raditi 500 policajaca. Zbog 200 ljudi koji mogu slobodno 'paradirati' gdje god hoće blokiran je grad"
Bh. povorka ponosa održana je danas u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Tema ovogodišnje povorke bila je zajedništvo.

Završena je četvrta Povorka ponosa pod sloganom “Ponosni zajedno”.

“Manifestacija “BH Povorka ponosa 2023” – javni skup u pokretu, koji je danas održan u Sarajevu, protekao je bez zabilježenih incidenata.Manifestacija “BH Povorka ponosa 2023” – javni skup u pokretu, koji je danas održan u Sarajevu, protekao je bez zabilježenih incidenata, saopćili su iz MUP-a KS.

Doc.dr. kriminalističkih nauka Emir Efendić, dugogodišnji policijski službenik MUP-a Kantona Sarajevo napravio je analizu i troškovnik današnje manifestacije koja se odbijala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine piše Crna-Hronika.

Efendić je istakao da mu ne smetaju pripadnici LGBT+ osoba koje su danas održale i organizirale 4. Bh paradu ponosa, već mu smeta blokiran glavni grad kao i trošenje novca građana u svrhu ograničenja slobode kretanja”

“Danas je moralo raditi 500 policajaca, mnogo vatrogasaca, mnogo zdravstvenih radnika, pripadnika drugih sigurnosnih agencija i administracija.

Bilo je angažirano mnogo službenih vozila, opreme, potrošeno mnogo goriva, maziva i amortizacije. Utrošeno je oko 500 000 KM, što direktno, što indirektno, sa leđa građana Kantona Sarajevo. U kojem istovremeno imamo mnogo ugroženih i bolesnih, kojim je neophodno potrebna novčana i svaka druga pomoć.

Pored navedenog, zbog oko 200 ljudi, koji mogu slobodno “paradirati” gdje god hoće, i to medijski prenositi sa bilo kojeg mjesta a da ne remete i ograničavaju slobodu kretanja ostalih građana. Blokiran je grad i ograničena sloboda kretanja 550 000 stanovnika a sve to je neko u ime građana odobrio i dao!” – napisao je Efendić.
 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.