10.7.2023. 15:00
0
Dramatično u Bijeljini: Gradonačelnik Ljubiša Petrović najavio uvođenje vanredne situacije u gradu zbog pojave afričke kuge svinja
Na području grada Bijeljina sutra će biti proglašena vanredna situacija zbog pojave afričke kuge svinja, izjavio je danas gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Petrović je rekao novinarima da je, zaključno sa jučerašnjim danom, u Bijeljini eutanazirano 2.400 svinja, a danas se u Srednjem Magnojeviću sprovodi eutanazija na farmi sa više od 800 svinja.

Prema njegovim riječima, riječ je već o milionskoj šteti, a zahtjevi za nadoknadu štete od danas se predaju u gradskom odjeljenju za poljoprivredu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.