12.7.2023. 17:01
1
Redžo Lemezan otkrio da li prelazi u NiP i hoće li se prikloniti nekom od blokova: "Bilo je poziva i preliminarnih razgovora"
Predsjednik Kluba samostalnih zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Redžo Lemezan za Politicki.ba ustvrdio je da neće biti član stranke Narod i Pravda.

Ovaj nekadašnji poslanik Naše stranke u Skupštini KS danas jer sa Admelom Hodžić, koja je napustila Stranku za BiH i Damirom Marjanovićem iz pokreta Za nove generacije formirao poseban poslanički klub. 

- To smo uradili kako bi imali bolju političku zastupljenost u Skupštini, sjedili u Kolegijumu, imali jači utjecaj na donošenje odluka... Admela i ja smo, dakle, samostalni . nezavisni zastupnici - kaže Lemezan.

On se osvrnuo i na neke najave da će ubrzo promijeniti stranački dres i pridružiti se NiP-u.

- Ne prelazim u NiP niti je bilo razgovora o tome. Samostalni sam zastupnik i tako će ostati neko vrijeme. Dogovor Hodžić, Marjanovića i mene je da klub politički nastupa jedinstveno. Ni sa kim nismo vodili bilo kakve konkretne pregovore o stupanju u vlas - poručio je Lemezan.

On je dodao i da će novoformirani klub "svoj zastupnički posao i dalje obavljati savjesno i pošteno u skladu sa obećanjima koje smo dali svojim glasačima".

 Upitan da li će se "prikloniti" nekom od blokova u Skupštini KS Lemezan je za Politicki.ba poručio da će se o eventualnom učešću u vlasti razgovarati "i jedinstveno nastupiti" ako i kada za to dođe vrijeme.

 - Bilo je poziva i preliminarnih razgovora. Mi, kao Klub, svoj ćemo stav zauzeti vrlo brzo.  Imamo međusobno visok stupanj povjerenja i poštovanja tako da ćemo sigurno donijeti najbolju odluku za građane Kantona Sarajevo - zaključio je Lemezan za Politicki.ba.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.