14.7.2023. 19:19
0
Forto i Khan o mogućnostima poboljšanja pristupa internetu u školama
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto razgovarao je sa šeficom predstavništva UNICEF-a u Bosni i Hercegovini Rownak Khan o mogućnostima poboljšanja pristupa internetu u školama na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Kako je istakao ministar Forto, Ministarstvo će podržati zajednički projekat UNICEF-a BiH i ministarstava obrazovanja u BiH čija je svrha bolja opremljenost osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog projekta je povezivanje svake škole i svake mlade osobe s informacijama, prilikama i izborima, odnosno osigurati svoj djeci u svim školama svijeta pristup Internetu.

Mapiranje internetske povezanosti i digitalne opremljenosti osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini dostupno je na linku:https://projectconnect.unicef.org/map/country/ba, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.