20.7.2023. 18:23
0
Borenović: "Svaki poslanik koji je danas glasao bori se za diktaturu i mrak"
FOTO: Avaz
I zvanični i nezvanični predlagači, i svaki poslanik koji je danas glasao za izmjene Krivičnog zakonika kojima se kriminalizuje kleveta, učinio je nedjelo usmjereno protiv RS i našeg naroda, te će na njima ostati trajni pečat da su se borili za diktaturu i mrak – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je istakao da su danas svi imali priliku da pokažu ko su, ali da je nažalost većina poslanika pokazala ili da su bez kičme i svog stava ili slijepci koji bezuslovno, iz uvjerenja, prate slijepog vođu i njegove sulude ideje, prenosi Avaz.

- Neka ih bude sram, ako srama uopšte imaju. Međutim, bez obzira na ovaj udar na slobodu javne riječi, neka znaju da će uvijek biti nas koje neće ućutkati i koji ih se ne bojimo. Uvijek će nas biti koji ćemo dići glas protiv njihovih autokratskih zakona i prijedloga i uvijek stvari nazivati pravim imenom. Takvih nas ima u opoziciji, znam da takvih ima i u novinarskoj zajednici i mnogo je takvih u našem narodu. Ovakvo postupanje samo može dovesti do većeg bunta i borbe za oslobođenje RS. A slobodu ćemo izboriti, ma šta radili da sve do kraja porobe – naveo je Borenović, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.