2.8.2023. 20:49
1
Na zahtjev premijera Nikšića: Ministrica Vlaisavljević dobila stalnu policijsku pratnju, prijavila da joj je ugrožena sigurnost
Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević dobila je stalnu policijsku pratnju, objavio je portal Istraga.

Ministrica Vlaisavljević je prijavila da joj je ugrožena sigurnost zbog čega je dobila stalnu policijsku pratnju. Inače, federalni ministar kulture nema pravo na pratnju osim u situacijama kada direktor FUP-a i premijer FBiH procijene da mu je ugrožena sigurnost, navodi Istraga.

Isti medij navodi da je to učinjeno na zahtjev premijera FBiH Nermina Nikšića. 

Udruženja žrtava u više su navrata pozivala visokog predstavnika da smijeni ministricu Vlaisavljević zbog izjava podrške ratnom zločincu Dariju Kordiću.

Nakon što je ministrica kulture i sporta FBiH Sanja Vlaisavljević javno pokušala opravdati svoj stav o rehabilitaciji ratnih zločinaca, iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja građana žrtava rata "92-95 i “16. April, Ahmići" tražili su da podnese ostavku, a potom i da je Schmidt smjeni.

Ona je od ranije poznata po kontroverznim izjavama, pa nije potpuno jasno od koga je to štiti policija FBiH.

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.