4.8.2023. 21:17
0
Dodik u Prijedoru pričao o nepostojećoj paradržavnoj tvorevini: Srpski narod je napravio dvije države. Danas je odlučeno da status boraca iz RSK bude izjednačen sa onima iz RS-a
- To se ne može oprostiti. Amerika može biti velika, ali je unižena i mala jer prema jednom malom narodu uporno održava negativan odnos, kako u Republici Srpskoj tako i u Srbiji.

Amerika od prvog dana ruši pravac Republike Srpske i Dejtonski sporazum i nikad nije prestala - istakao je Dodik u Prijedoru na centralnom obilježavanju Dana sjećanja na stradanje i progon Srba u "Oluji".

On je istakao da je Prijedor grad stradalnik i grad junak.

- Nismo ovdje došli da omalovažavamo žrtve, ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ni ja. Imamo pravo da obilježavamo naša stradanja - poručio je Dodik.

On je rekao da nikada neće dozvoliti da neko omalovažava srpski narod i Republiku Srpsku. prenosi RTRS.

Dodik je rekao da je danas odlučeno da status boraca iz tzv. Republike Srpske Krajine (paradržavne tvorevine razbijene akcijom 'Oluja') bude izjednačen sa statusom boraca iz RS.

- Srpski narod je napravio dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju i borićemo se jednako za to - poručio je Dodik.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.