10.8.2023. 11:38
0
Prijavite odmah: Na TikToku osvanuli lažni nalozi Source.ba i FACE TV
FOTO: ILUSTRACIJA
Nakon DDOS napada, napravljen je i lažni nalog FACE TV kao i lažni nalog Source.ba na Tik Tok društvenoj mreži. Ranije smo o tome izvještavali naše čitaoce.

Molimo sve naše čitatelje da prijave profil koji se predstavljaju kao Source i FACE TV.

Poput FACE-a i Source.ba portal je žrtva lažnog predstavljanja, odnosno objavljivanja lažnih i klevetničkih vijesti, čiji je krajnji cilj narušavanje ugleda, odnosno degradiranje poznatih bh. medija.

Podsjećamo, prema Kaznenom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine, član 193, odgovorna osoba u Federaciji, koja bez pristanka pojedinca – protivno zakonskim uvjetima – prikuplja, obrađuje ili koristi njegove osobne podatke ili te podatke koristi suprotno zakonom dozvoljenoj svrsi njihova prikupljanja, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci. Također, krivično djelo "Lažno predstavljanje", član 369, strogo je kažnjiv zatvorskom kaznom u trajanju od jedne godine. 

Kako prijaviti lažni nalog Source.ba i FACE TV-a? 

LINK LAŽNOG NALOGA SOURCE.BA NALAZI SE OVDJE.

LINK LAŽNOG NALOGA FACE TV KOJI SE TREBA PRIJAVITI NALAZI SE OVDJE. 

Molimo sve naše čitatelje da prijave ove lažne naloge tako što će kliknuti na tri tačkice u desnom uglu, a zatim odabrati opciju "Report", odnosno "Pretending to be someone" (pretvara se da je neko drugi, engl.). 


 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.