18.8.2023. 14:23
2
Kešo odgovorio Konakoviću: Objavi i ugovore o zamjeni tramvajskih šina, organizaciji EXPO-a
Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Safet Kešo komentarisao je reakciju ministra vanjskih poslova BiH i predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića, koji je danas reagirao na intervju predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Drago mi je da prati dešavanja

Kešin komentar prenosimo u cijelosti:

- Iako već poslovično pogrešna i u funkciji zamagljivanja potpune katastrofe u koju "Trojka" vodi i zemlju i narod, obradovala me u neku ruku reakcija šefa NiP-a Elmedina Konakovića na jučerašnji intervju predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Drago mi je da prati dešavanja u Bosni i Hercegovini, s obzirom da se zbog dugotrajnog ignorisanja I kukavički ponizne šutnje na skandalozne istupe Milorada Dodika i Dragana Čovića, na napade na ustavni poredak BiH i povratnike u entitet RS te na ostala krupna pitanja stekao dojam da je Konaković neuporedivo više posvećen analiziranju benefita Bugarske i Rumunije u Evropskoj uniji.

Konaković tvrdi da nije prepustio sigurnosni sektor Miloradu Dodiku jer mu je predao „samo“ Ministarstvo sigurnosti BiH. Neophodno je šefu NiP-a osvježiti pamćenje podsjećanjem da je Dodiku isporučio i poziciju šefa svih operacija Obavještajno-sigurnosne agencije, Službe za poslove sa strancima i svih rukovodećih pozicija u SIPA-i.

Jedan od prvih poteza novog rukovodstva OSA-e bilo je ukidanje zabrane ulaska u BiH velikosrpskom propagandisti Milošu Koviću i advokatu Radovana Karadžića Goranu Petronijeviću, koji će sada, zahvaljujući i Konakoviću, zastupati i njegovog koalicionog partnera Milorada Dodika i širiti propagandu zbog koje je ovom dvojcu prošlo rukovodstvo OSA-e zabranilo ulazak u zemlju.

"Pokušao prevariti javnost"

Pokušava šef NiP-a osporiti i činjenicu da je prepustio Dodiku i energetski sektor jer, smatra on, tu Dodiku nije predao nijednu poziciju.

Nije, još uvijek, predao pozicije, ali je odobrio gradnju Istočne gasne interkonekcije na kojoj je Dodik insistirao i koja mu omogućava apsolutni monopol u dotoku plina i određivanju cijena tog energenta. Južnu plinsku interkonekciju, koja bi Dodiku uskratila taj monopol, nije odobrio. Nakon „historijske sjednice“ Vijeća ministara je pokušao prevariti javnost tvrdnjom da su oba projekta dobila saglasnost.

Pozivam Konakovića da što prije objavi sporne ugovore Elektroprivrede BiH i Autocesta koje spominje, ali ga pozivam da konačno objavi i višemilionske ugovore Vlade Kantona Sarajevo o zamjeni tramvajskih šina, organizaciji EXPO-a, prodaje nekretnina u vlasništvu Kantona ili ugovore o djelu na koje njegovi načelnici godišnje troše stotine hiljada KM. Objavi SVE, istina je ljekovita I kada je gorka!

Besplatni udžbenici

S druge strane, pozdravljam potez Vlade Kantona Sarajevo da svim učenicima omoguće besplatne udžbenike jer je bilo krajnje vrijeme da počnu slijediti primjer Vlade Tuzlanskog kantona.

Pozdravljam i Konakovićevu najavu da će se u budućnosti češće oglašavati. Nadam se da će jednu od objava posvetiti i objašnjenju zašto je njegov parlamentarac dao veću ocjenu HDZ-ovom kandidatu bez ijednog dana radnog iskustva u pravosuđu za Ustavni sud BiH u odnosu na pravnike sa dugogodišnjim iskustvom u pravosuđu i zašto NiP namjerava poziciju sudije isporučiti HDZ-u. Je li Konaković svjestan pogubnih posljedica predaje Ustavnog suda u ruke dvojca Dodik-Čović?! - pita Kešo.


(Admir O.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.