21.8.2023. 9:32
0
Aerodrom Sarajevo ne staje s investicijama: Evo koji se radovi trenutno obavljaju
Međunarodni aerodrom Sarajevo u ovom momentu proširuje istočnu fasadu aerodroma. Projekt se zove “dogradnja i modernizacija Terminala B”.

Aerodrom će ovime u prizemlju povećati prostor u zoni preuzimanja prtljage, dobiti novi prostor za carinu, imat će bolji izlaz za putnike, te će se proširiti zona dočeka putnika, javlja avioportal Zamaaero.

Na prvom spratu se proširuje zona KDZ pregleda i kontrole pasoša, osiguravaju se uslovi za proširenje DFS-a. Instaliran je i sistem za upravljanje koridorima.

Aerodrom je dobio uz tri aviomosta i tri dodatne gatea za autobuse (ispod mostova).

Dvije jezgre za aviomostove su puštene u promet, a treća su upravo dogotavlja. Trenutno se spaja jezgra sa zgradom i završavaju se fini radovi.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.