23.8.2023. 14:19
0
Zelenski: Hvala Komšiću i Bećiroviću. Učinili ste nam veliku čast
Predsjednik Ukrajine Volodymir Zelenski sastao se sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i članom Predsjedništva ove države Denisom Bećirovićem koji su doputovali u našu zemlju radi učešća na trećem samitu Međunarodne Krimske platforme, saopćeno je iz ureda predsjednika Ukrajine.

Šef države je zahvalio sagovornicima na finansijskoj podršci njihove zemlje Ukrajini u kontekstu sveobuhvatne ruske agresije. Volodymir Zelenski je također ukazao na važnost pridruživanja Bosne i Hercegovine politici sankcija EU protiv Rusije.

"Hvala vam što ste posjetili Ukrajinu na Dan državne zastave, to je velika čast za nas. Također bih vam želio zahvaliti što podržavate naš suverenitet i teritorijalni integritet, podržavate i učestvujete na Samitu Međunarodne platforme za Krim", rekao je predsednik.

Volodimir Zelenski je izrazio zahvalnost Bosni i Hercegovini na podršci rezolucijama o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine, posebno u okviru UN-a.

Sagovornici su razgovarali o daljim izgledima za unapređenje interakcije između dvije zemlje, ističući da Ukrajinu i Bosnu i Hercegovinu dijele zajednički cilj - članstvo u Evropskoj uniji.

Predsjednik je također izrazio nadu da će Bosna i Hercegovina naći priliku da se pridruži praktičnoj implementaciji ukrajinske formule mira, objavljeno je u službenom saopćenju ureda predsjednika Ukrajine. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.