24.8.2023. 15:39
1
Ministar Helez poručio ruskom ambasadoru: Kad ga budemo pitali za mišljenje, neka kaže, sada ga niko ništa nije pitao
Predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović doputovali su u srijedu, 23. augusta, u službenu posjetu Ukrajini.

Negodujući zbog posjete Ukrajini, Ambasada Rusije u BiH uputila je prijetnje bh. javnosti putem saopćenja.

Tim povodom za medije govorio je Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, koji kaže da se niti jedna ambasada ne može miješati u to koga će državni službenici posjećivati.

"Bosna i Hercegovina je suverena i nezavisna država u kojoj se samostalno odlučuje šta će se raditi. Organi odlučuju koga će da posjete i tu se ne može miješati ambasada. Ambasadoru Rusije u BiH bi bolje bilo da vodi računa o Rusiji, Prigožinu, paravojnim formacijama i općenito stanju u Rusiji.

Kad ga budemo pitali za mišljenje, neka kaže, sada ga niko ništa nije pitao. Bolje bi mu bilo da se fokusira na Rusiju koja je u strašnim problemima. Ambasador niti jedne države nema pravo da se petlja u postupke članova Predsjedništva BiH", izjavio je ministar.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.