29.8.2023. 16:08
0
Tegeltija: Hrvati u BiH su već državljani EU, Srbi će to postati kad Srbija uđe u EU, Bošnjaci će aplaudirati
U "poplavi" komentara na odluku Evropskog suda za ljudska prava po apelaciji Slavena Kovačevića potrebu da nešto kaže o tome osjetio je i savjetnik predsjednika RS-a Milan Tegeltija. On smatra da će ubog ove presude Bošnjaci biti najveći gubitnici.

Kako rekoh ako provođenje presude Suda u Strazburu bude uslov za ulazak BiH u EU, a hoće, BiH nikad neće u EU. Hrvati u BiH su već državljani EU, Srbi će to postati kad Srbija uđe u EU, Bošnjaci će aplaudirati i likovati nad presudom zbog koje nikad neće biti u EU. Kakav apsurd!

Najveći gubitnici ove Kovačevićeve (Komšićeve) apelacije biće oni koji joj se najviše raduju. Nadati se da će neki Srbin u RS ili Hrvat pristati da provede ovu presudu, ravno je nadanju da nikad ne prođe ljeto i da u BIH svaki dan u godini bude lijep i sunčan, smatra Tegeltija.

Podsjećamo, presudom Evropskog suda za ljudska prava naloženo je da izborni sistem u BiH bude ustrojen tako da se članovi Predsjedništva biraju na teritoriji cijele države, a ne kao sada po entitetima. Osim toga, za Dom naroda PSBiH je predloženo jedno od tri rješenja, a to je da mu se ograniče ovlasti na pitanja od vitalnog nacionalnog interesa, da se potpuno ukine, ili da se njegovi članovi imenuju iz cijele BiH, a ne po entitetima.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.