2.9.2023. 12:59
0
Dom naroda PS BiH ponovo zasjeda 6. septembra: Zakon o VSTV u drugom čitanju
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić sazvao je 9. sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za srijedu, 6. septembra 2023. godine sa početkom u 11 sati.

Na dnevnom redu je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine, P.Z.E.I. (drugo čitanje) čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, broj: 02-02-1-1424/23 od 1. 8. 2023.

Inače, Dom naroda je na sjednici 30. avgusta usvojio ovaj zakon u prvom čitanju. Neki od delegata su bili suzdržani te su najavili ulaganje amandmana.

Delegat Šefik Džaferović kazao je da je napravljen privid da se radi nešto, da se zamažu oči javnosti.

"Nemojte da obmanjujemo građane, kažimo istinu. Uložit ću amandmane i nadam se da će se usvojiti, pa da ćemo u drugom čitanju svi biti saglasni za ovaj zakon", rekao je Džaferović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.