6.9.2023. 19:18
0
Vranić odgovorio na optužbe sa KCUS-a da sedam godina nikoga nije operisao: Valjanje u blatu i spuštanje na nivo uličarske komunikacije prepuštam njima
Sindikat Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu saopštio je kako njegovi uposlenici neće učestvovati u štrajku koji su zdravstveni radnici najavili u Kantonu Sarajevo. Oni su napali i ministra zdravstva KS Harisa Vranića optužujući ga za netačne podatke o platama, ali i da pogoduje i daje milione privatnim zdravstvenim ustanovama.

Osim toga, u saopćenju su ga prozvali da umjesto što čita plaće radnika KCUS-a pročita svoje.

“Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić je trebalo da sinoć pročita i obavijesti javnost o svojim platama koje je naplaćivao kao hirurg u KCUS-u za nerad. Naime, ministar Vranić je u periodu od 2010. – 2017. godine radio godišnje 0 operacija, odnosno niti jednog pacijenta, a maksimalno 2017. godine kada je operisao 4 pacijenta. Za taj nerad naplaćivao je ogromne plate”, istakli su u saopćenju.

Vranić je istakao da je navikao na njihove izjave o njemu.

"Navikao sam na njihove 'teške' i svakojake izjave o meni, i tako već dvije godine, tako da uopće nemam komentar na to. Valjanje u blatu i spuštanje na nivo uličarske komunikacije prepuštam njima. A što se tiče odluke u vezi najavljenog štrajka, odnosno njihovog neučestvovanja u istom, mislim da su sve jasno pojasnili", rekao je Vranić kratko za portal "Avaza".

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.