12.9.2023. 15:01
2
Gorica Dodik bijesna na Ćamila Durakovića: "Spreman služiti okupatoru da napakosti Srbima. Sutra kada neko reaguje na ove provokacije, onda je on sve najgore a Ćamil Djevica Marija"
Sama najava visokog predstavnika Christiana Schmidta da će doći u Banu Luku natjerala je "krv u oči" prvoj kćerki RS-a Gorici Dodik. Još kada je čula za izjavu potpredsjednika RS-a Ćamila Durakovića da će se sastati sa Schmidtom, razgoropadila se i počela je da "bljuje otrov".

Međutim, upravo od Durakovića je dobila i hladan tuš, koji joj je pokazao gdje joj je mjesto.

- Ćamil uopšte ne provocira. Bezobrazluk na kub, sutra kada neko reaguje na ove provokacije onda je on sve najgore, a Ćamil Djevica Marija. Spreman je služiti okupatoru samo da napakosti Srbima, koliko čovjek ima mržnje u sebi to je strašno, napisala je Gorica Dodik.

Uslijedio je Durakovićev odgovor.

- Ja ne znam kada ćete Vi shvatiti da institucije ovog entiteta pripadaju svim građanima koji ovdje žive. Po Ustavu Srbi, Bošnjaci i Hrvati su konstitutivni narodi. Nadalje, ne znam da li razumijete da Vaš otac, s kojim bih radije razgovarao nego s Vama, nije moj šef, već je pozicija potpredsjednika iz reda bošnjačkog naroda ustavna kategorija, te na nju me biraju Bošnjaci građani entiteta Republika Srpska. Zašto smatrate da, ako imam drugačije mišljenje, bilo koga mrzim. Dapače prošle sedmice sam tražio sastanak sa Vašim ocem da institucionalno razgovaramo o problemim naših građana i nisam ga dobio. Zato moramo komunicirati putem medija. Ne mislim da je Vaš otac "srpski narod", ne mrzim nikoga, a najmanje bih psovao nečije žrtve jer uprkos tome ja kojeg nazivate "mrziteljem” sam ipak htio razgovarati, ali ne pod uslovom kako “tata” kaže, već partnerski i u skladu sa pravima koja bi bar trebali imati. I na kraju postoji ona u narodu… skoro sam je čuo: “Kad te Gorica Dodik naziva "čovjekom punim mržnje" mora da nešto dobro radiš!”. Svako dobro, odgovorio je Duraković.


(Ajdin B.)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.