28.9.2023. 10:25
0
Miholjsko ljeto: Poznato kakvo vrijeme nas očekuje u narednom periodu
FOTO: Dnevni Avaz
Stabilno i pretežno sunčano, uz jutarnju maglu u kotlinama i duž riječnih tokova karakterisat će vremenske prilike u Bosni i Hercegovini do kraja septembra.

Prvog dana oktobra u centralnim i istočnim područjima povećanje oblačnosti i mogućnost slabe kiše ili kraćeg pljuska.

Od ponedjeljka (02.10.) u jutarnjim satima svježe sa maglom ili niskim oblacima naročito u centralnim i sjevernim područjima. Tokom dana, vedro i toplije. Maksimalne temperature prognoziraju se i iznad trideset stepeni. Suho i stabilno vrijeme prognozira se do kraja prve dekade oktobra.

Jutra će uglavnom biti svježa, tokom dana uz veće temperature zraka izgledne su izmjene vedrih i djelimično oblačnih razdoblja.

Minimalne temperature zraka varirat će od 10°C do 16°C u Bosni, na jugu zemlje do 19°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 20°C do 26°C u Bosni, u Hercegovini do 30°C, saopćeno je iz FHMZ BiH.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.