9.10.2023. 13:07
0
Premijer Uk: Nova Vlada KS u narednih mjesec dana
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk podnio je danas ostavku na ovu funkciju te poručio da zvanično počinje rekonstrukcija Vlade.

On je na press konferenciji rekao da se iskreno nada da će ovaj proces biti u skladu sa planom, te da će već ovog mjeseca Skupština KS razmatrati njegovi ostavku, odnosno potvrditi je nakon čega bi bila imenovana nova Vlada KS.

- U narednih mjesec dana imaćemo novu Vladu, rekao je UK i dodao:

- Onog kantona kada Skupština KS potvrdi moju ostavku dostaviću nova imena, rekao je UK.

On je rekao da nije bilo pritisaka na njega, te da postoji dogovor Trojke da će on i dalje biti premijer.

- Suština rekonstrukcije ove Vlade je upravo jer je gotovo sve funkcionisalo u Vladi. Suština je u tome da smo izgubili podršku većine u Skupštini KS. Izgubili smo podršku od SBiH-a, došlo je do nove većine i želje da se promijeni Vlada, rekao je Uk.

On nije htio govoriti o imenima koja će se naći u novoj Vladi KS jer je 14 dana u politici mnogo i da se svašta može dogoditi. Sjednica Skupštine KS trebala bi se držati za 14 dana.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.