24.10.2023. 14:48
0
KO SDA Sarajevo o Okerićevom opravdanju "budžetskog finansiranja" : Nisam ja, to je moja Schauma
Današnja konferencija za medije koju je organizirao predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, njegov je neuspjeli pokušaj da javnosti opravda dokaze o budžetskom finansiranju udruženja bliskih njegovoj vladajućoj stranci Narod i pravda, saopćio je Kantonalni odbor SDA Sarajevo.

- U patetičnoj jadikovci pred kamerama, Okerić je ponavljao kako se on samo fotografiše na svečanosti dodjele, da sredstva nije dodjeljivao predsjedavajući, nego njegov kabinet, da udruženja nisu NiP-ova, već da ih samo vode lokalni predsjednici i osnivači NIP-a. Nije šija, nego vrat! - ističu iz SDA Sarajevo i dodaju:

U stranačkoj operaciji raspodjele javnog novca, Okerić se predstavlja slučajnim prolaznikom i tvrdi da komisiju bira šefica kabineta, da je procedura jasna, kao i evaluacija prijava. Međutim, propušta pojasniti kako uprkos toj transparentnosti, budžetski novac ipak završi u rukama njegovih stranačkih kolega. Kaže i to da mu ne bi palo napamet da prebrojava krvna zrnca povratnika, navodeći primjer finansiranja udruženja povezanog sa aktivistima SDA. Međutim, Okerić izbjegava pojasniti kako je tom udruženju dodijeljeno duplo manje sredstava, u odnosu na udruženje koje je osnovao i koje s pozicije ministra promovira njegov stranački kolega Adnan Delić.

Iz SDA Sarajevo zaključuju da je na kraju svog neuvjerljivog lamentiranja Okerić ustvrdio da svoj rad zasniva na dobrim namjerama, kao da je on NiP-ov humanitarni aktivista, a ne predsjedavajući Skupštine KS.

- Umjesto svojih namjera, Okerić treba provoditi zakon, što on kao višestruki, presuđeni saučesnik u donošenju neustavnih zakonskih propisa Skupštine KS, očigledno ne razumije - zaključili su.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.