24.10.2023. 16:00
0
Kosovo: Zlatan Elek novi predsjednik Srpske liste
Direktor Kliničko-bolničkog centra u Mitrovici Zlatan Elek izabran je u utorak za novog predsjednika Srpske liste, najveće stranke kosovskih Srba koju podržava službeni Beograd.

Tako je nakon terorističkog napada na sjeveru Kosova u selu Banjska za koji je odgovornost preuzeo Milan Radoičić došlo do kadrovskih promjena u spomenutoj stranci.

Radoičića je Vrhovni sud Srbije pustio na slobodu, dan nakon što je pritvoren zbog sumnje da je počinio niz krivičnih djela - uključujući trgovinu oružjem i kaznena djela protiv opće sigurnosti.

Novoizabrani predsjednik Elek zamijenit će Gorana Rakića koji je sredinom oktobra saopćio da će Srpska lista spremna izaći na nove općinske izbore na sjeveru Kosova.

Upravo je i do eskalacija na sjeveru Kosova u maju došlo nakon što su novoizabrani gradonačelnici etnički Albanci ušli u općinske zgrade u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku i to uz podršku kosovske policije čemu su se usprotivili tamošnji Srbi koji u tim općinama čine većinu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.